Blog.

Laat je informeren & inspireren

 • Toplimousines beschikbaar door Youngtimerregeling

  Posted in Verhalen on Nov 26, 2019

  Captains of industry, ministers, leden van de raad van bestuur, ze behoren tot de gelukkige happy few die de mogelijkheid hebben zich te verplaatsen, of te laten besturen door hun chauffeur, in een absolute toplimousine.

  Opties auto

  Uitgerust met het fijnste leder, afgewerkt met de mooiste houtsoorten of aluminium delen, voorzien van allerlei opties zoals navigatie, op talloze manieren te verstellen comfortstoelen, luchtvering, vierwielaandrijving, automatische versnellingsbak en ga zo maar door.

  Duits en Engels

  Deze limousines zijn de paradepaardjes van de Duitse en Engelse auto-industrie. Ze...

 • I have a dream(car)

  Posted in Verhalen on Oct 16, 2019

  Het kopen van een auto is altijd een ingrijpende beslissing. Soms kan dat een hele puzzel zijn. Welk merk wordt het? Een stoere SUV? Of toch een sportieve en praktische stationcar, zodat we er in het weekend en de vakanties ook wat aan hebben? Wordt het een kleine, grote, snelle of een zuinige?

  Afwegingen auto kopen

  Naast al deze ‘praktische afwegingen’, speelt de financiële kant natuurlijk ook een grote rol. Wat is het budget? Kopen we de auto zakelijk of privé? Wat kost ons de auto per maand aan bijtelling? Kortom: keuzestress.

  Droom of nachtmerrie?

  De meeste lezers hebben vast ooit een droo...

 • De ultieme jongensdroom: BMW 320, type E21

  Posted in Verhalen on Oct 10, 2019

  Voor velen was het in de jaren 70 en 80 de ultieme jongensdroom. De BMW 320, type E21. Als we dit soort bijzondere auto's weten te toe te voegen aan ons 'classic aanbod', zetten we ze graag in de spotlight.

  6 cilinder en carburateur

  In opvolging van de 02 modellen, kwam in 1976 de echte BMW 3 serie op de markt, met alleen 4 cilinder benzinemotoren.

  In 1977 werd op de IAA van september de BMW 323i geïntroduceerd met de beroemde M20 6 cilinder benzinemotor. Ook werd vanaf toen de 320 met dezelfde motor, met 6 cilinder, geleverd. Echter, met carburateur. Een 6 cilinder in deze klasse was revoluti...

 • Prinsjesdag: goed en minder goed nieuws voor de zakelijke rijder

  Posted in Nieuws on Sep 18, 2019

  Op Prinsjesdag werd de bijtelling voor de komende jaren bekend. Wat betekent dat voor de zakelijke rijder? Voor hen is er goed en minder goed nieuws. Lees verder ...

 • 16 voordelen van een youngtimer

  Posted in Verhalen on Sep 03, 2019

  ☛ Plus een duidelijke uitleg over de Youngtimer op de zaak.

  Welk voordeel heeft het rijden van een youngtimer? Een Youngtimer is fiscaal zeer interessant voor ondernemers. Ons Nederlandse fiscale stelsel is zo ingericht, dat het hebben van een auto van de zaak gezien wordt als loon in natura. Deze wordt via een vast percentage belast. We noemen dit in de volksmond ‘bijtelling’.

  Bijtelling dagwaarde

  Bijtelling gaat over een vast percentage van 22% over de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto. Dit staat voor 15 jaar onbetwist vast.

  Bereikt de auto de leeftijd van 15 jaar (dat geldt vanaf...

 • 3 youngtimers waar je hart sneller van gaat kloppen

  Posted in Verhalen on Aug 28, 2019

  Wat? Is die auto 15 jaar oud?! Ja, dat zijn reacties die menig youngtimer liefhebber krijgt. Want dat klinkt toch als een ‘oude bak’, waar je je niet zoveel bij voor moet stellen. Maar niets is minder waar.

  Ja, die 15 jaar is feit. Maar wat kan een Youngtimer verrassen!

  De juiste Youngtimer

  Of je nu kiest voor een Youngtimer Audi, Mercedes, Landrover of Volvo; door de youngtimerregeling hebben al deze youngtimers hetzelfde fiscale voordeel. Dat geldt ook voor de Yountimer Maserati, Youngtimer Bentley of Youngtimer Jaguar.

  Als je de juiste weet te bemachtigen, kun je van deze '15-jaar-of-ou...

 • Aantal 'youngtimers' op Nederlandse weg meer dan verdubbeld

  Posted in Nieuws on Mar 05, 2019

  Op nu.nl verscheen in februari 2019 het artikel Aantal 'youngtimers' op Nederlandse weg meer dan verdubbeld. De foto die erbij staat maakt volgens ons het artikel toch wel 'af' :). Daarop prijkten de 'Koster & Hogeslag Youngtimer' nummerplaten. Op een prachtige BMW 760i en Volkswagen Phaeton uit onze Youngtimercollectie.

  Wat was het youngtimernieuws?

  Het aantal personenauto's van vijftien jaar of ouder is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Er kwamen vooral veel zogeheten 'youngtimers' bij, oftewel auto's van minimaal vijftien en maximaal 39 jaar oud.

  'Oldtimers', auto's van veertig...